Wat maakt een domeinnaam een premium domeinnaam?

Een premium domeinnaam

Uw merk begon als een idee en is uitgegroeid tot iets meer. Het is je baby die je tot nu toe vanaf begin hebt gekoesterd en je hebt waarschijnlijk een idee gehad van de exacte naam die je vanaf het begin wilde hebben. We weten allemaal de waarde van het geven van een goede naam aan uw website. Al uw merken, marketingmaterialen en promotie worden gecentreerd rond de naam die u kiest, dus u wilt ervoor zorgen dat u uw verhaal vertelt en uw bericht communiceert. Een premium domeinnaam is voor vele een gewild iets, maar wel iets aan de dure kant….; dus niet voor iedereen weggelegd.


 

Wat is een premium domeinnaam?

Bij uw zoektocht naar domeinnamen is het mogelijk dat u namen heeft gevonden die veel duurder zijn dan andere die u heeft gezien – dit zijn premium domeinen. De reden dat ze ergens van honderden tot duizenden euro’s hoger zijn geprijsd is, omdat ze worden gezien als waardevoller dan de gemiddelde domeinnaam.

 

Hoe bepaalt u wat een premium domein is?

Ik bedoel dat een goede naam ligt in het oog van de toeschouwer. Nou, er is een methode voor. Bijvoorbeeld twee en drie karakter domeinnamen zijn bijna altijd als premium domeinnamen opgenomen, omdat ze vaak worden gebruikt als acroniemen. Evenals gemeenschappelijke éénwoord trefwoord domeinnamen die ook bovenaan de premium domeinnaam lijst staan. ​​Denk hierbij aan woorden als auto.nl, pizza.com, verzekering.nl, etc, etc. En natuurlijk niet te vergeten domeinnamen gerelateerd aan een bekend merk. Hier moet u echter wel realiseren dat het registreren van dit soort domeinnamen een risico is. Meestal zijn dit soort merken wettelijk gedeponeerd, dus men kan u deze domeinnaam afnemen.

 

Waarom zijn premium domeinen zo duur?

Premium domeinen worden direct vanuit het register geprijsd (de organisatie die het domeinnaam bezit zoals Verisign – .COM of Afilias – .INFO) en via individuele verkopers. Domeinnaam investeerders kopen premie domeinen om te verkopen aan grote bedrijven, start-ups, kleine bedrijven en individuen zoals jezelf voor een hogere prijs. Elk merk moet een gedeelte hebben van hun budget dat is gewijd aan domeinnamen en merkbescherming. U kunt niet altijd een prijskaartje op de perfecte naam plaatsen, u krijgt alleen maar een gevoel waar het goed voelt en u weet dat het de moeite waard is om te volgen. In dit geval kan het betekenen extra geld op een premiumdomein te besteden.

 

Wat als je premium domeinnamen zou kunnen krijgen voor een non premium prijs?

Niet alle domeinnamen hebben premium domeinen. Vooral de landcode domeinen doen het niet. Zo voor populaire domeinen zoals .AI, .AE, .IS, en .CN kun je een wereldklasse domein tegen regelmatige registratiekosten scoren. Dit is goed nieuws voor starters die zich in de online ruimte wagen. Een bedrijfsspecifieke domein zoals .AI die voor kunstmatige intelligentie neigt, kan voor dezelfde prijs worden geregistreerd. Ongeacht hoe goed de naam wordt gewaardeerd. Registreer dus vandaag nog voordat ze door een domeininvesteerder worden opgepakt. Nu kan het soms nog….

Weten wat de duurste premium domeinen zijn geweest?
Klik hier voor een overzicht met de 25 duurste domeinnamen!
Klik hier voor een overzicht met de 100 duurste domeinnamen!